Search
Close this search box.

کاربرد کامپاند پلیمری و مزایای استفاده از کامپاند

کامپاند پلیمری
فهرست مطالب

پلیمرها یا ماکرومولکول ‌ها، مولکول‌ های بسیار بزرگی هستند که از پیوند بین مولکول‌ های کوچک تشکیل می‌ شوند. به این مولکول های کوچک، واحد های سازنده یا مونومر می ‌گویند. از طرفی، مولکول ها به قدری بزرگ هستند که با حذف یا اضافه کردن تعدادی، خواص آن ها تغییر قابل توجهی نمی کند. به علاوه، اصطلاح مواد پلیمری به سه گروه وسیعی از پلاستیک های مصنوعی یعنی پلیمرها، پلاستیک ها( ضایعات پلاستیککامپاند پلیمری که به آن ها پلاستیک تقویت شده نیز گفته می شود، اشاره دارد.

با این وجود، آیا می خواهید در مورد آن ها بیشتر بدانید؟ در این راهنما، با کاربردهای کامپاند پلیمریو مزایای آن ها آشنا خواهید شد.

 

کامپاند رنگی پلیمری

 

کامپاند پلیمری چیست؟

با توجه به عملکرد دستگاه های قالب گیری تزریق پلاستیک، پلیمر یکی از پرمصرف ترین مواد اولیه برای تبدیل پلاستیک است. این رزین توسط چندین مونومر تشکیل می شود و می توان آن را به چند نوع تقسیم کرد. در حقیقت، کامپاندها ترکیباتی هستند که نقش مهمی در تولید محصولات مورد استفاده ما در طول روز دارند. کامپاند پلیمری، پلاستیک تقویت شده نیز نامیده می شود. نکته قابل ذکر در مورد این نوع پلیمرها این است که بخش مهم و اعظم کامپاند، جزء پلیمری بوده که تغییر شکل و خواص مواد را تعیین می کند.

انواع کامپاند های پلیمری

در صنعت مدرن، چندین نوع کامپاند پلیمری وجود دارد که به معرفی مهم ترین آن ها می پردازیم:

کامپاند پلی اتیلن

حدود 60 درصد از کل پلاستیک هایمورد استفاده برای بسته بندی، پلی اتیلن است که عمدتاً به دلیل هزینه کم و خواص عالی آن برای بسیاری از کاربردها  مورد استفاده قرار می گیرد. پلی اتیلن به دو دسته تقسیم می شود:

پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE یا فشار کم): این نوع پلی اتیلن، ساده ترین ساختار را در بین تمام پلاستیک ها دارد. از واحدهای تکراری اتیلن تشکیل شده است.

پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE یا فشار بالا): این پلی اتیلن، فرمول شیمیایی یکسانی دارد، اما از نظر ساختاری متفاوت است.

خرید پلی پروپیلن بازیافتی  به دلیل ساختار شیمیایی ساده، به راحتی به صورت کریستالی جمع می شود و به همین دلیل تمایل به بلورینگی بالایی دارد.

ویژگی های کامپاند  پلیمری

در دمای اتاق، پلی اتیلن یک ماده نسبتاً نرم و انعطاف پذیر بوده که این ویژگی را در شرایط سرد به خوبی حفظ می کند، بنابراین در بسته بندی مواد غذایی منجمد قابل استفاده است. از طرفی، حدود 30 درصد از تمام پلاستیک های مورد استفاده برای بسته بندی، HDPE هستند.

LDPE پرمصرف ترین پلیمر بسته بندی بوده که تقریباً یک سوم کل پلاستیک های بسته بندی را تشکیل می دهد. به دلیل بلورینگی کم، این ماده نرم تر و انعطاف پذیرتر از HDPE است. از طرفی، LDPE شفافیت بهتری نسبت به HDPE دارد، اما همچنان شفافیت مناسبی برای برخی از بسته بندی های لازم ندارد.

 

 

کامپاند پلی پرو پیلن

کامپاند پلی پرو پیلن، دارای شفافیت عالی، نقطه ذوب بالا و مقاومت شیمیایی مناسب است. PP اجازه می دهد تا بخار آب از آن عبور کند و تحت تاثیر محیط ترک نمی خورد. با توجه به ویژگی های این نوع کامپاند مانند سبکی، کارایی و استحکام بالا، انعطاف پذیری و مقاومت بالا در برابر آب در تاسیسات صنعتی کاربرد فراوانی دارد. تنها نکته منفی این پلمیر این است که با اکسیژن واکنش می دهد و اشعه ماوراء بنفش را تحمل نمی کنند. بنابراین، در هنگام استفاده از آن، نصب یک سیستم محافظ ضروری است.

کامپاند های تقویت شده با الیاف شیشه

الیاف شیشه (GF) پرکاربردترین تقویت کننده در کامپوزیت های مبتنی بر پلی پروپیلن (PP) است زیرا ترکیبات پلی پروپیلن تقویت شده با الیاف شیشه (PPGF Plastic) استحکام، ساختار مناسب و پایداری خوبی دارند و در کاربردهای مختلف استفاده می شوند.

کامپاند های پرکننده

در صنعت،  تعداد زیادی مواد معدنی به عنوان پر کننده پلیمری تولید می شوند که مهم ترین آن ها پلی اتیلن (PE) و پلی پروپیلن (PP) هستند و به دلیل انعطاف پذیری مناسب و استحکام بالا در صنایع مختلف استفاده می شوند.

کامپاند های صوتی

یکی دیگر از انواع کامپاندهای پلیمری، کامپاندهای صوتی هستند. همانطور که از نامش مشخص است این نوع پلمیر به عنوان عایق صوت عمل می کند.

 

کامپاند سیاه

 

روش تولید انواع کامپاند پلیمری

پلیمریزاسیون یک واکنش زنجیره ای است و برای شروع آن باید مولکول های مونومر را با کمک آغازگر فعال کرد. چنین آغازگر واکنش می تواند رادیکال های آزاد یا یون ها (کاتیون ها، آنیون ها) باشند. از طرفی، همانطور که می دانید، پلاستیک ها(بازیافت پلاستیک) را می توان با توجه به روشی که برای پلیمریزاسیون آن ها به کار می رود، به چند نوع دسته بندی کرد. پلیمرهای افزودنی توسط مکانیزمی تولید می‌شوند که شامل رادیکال‌های آزاد یا یون‌ها می ‌شود، به موجب آن مولکول‌ های کوچک به سرعت به یک دیگر متصل می شوند و یک زنجیره مولکولی را تشکیل می دهند.

پلیمرهای چند تراکمی نیز با واکنش مولکول ‌ها با یکدیگر تولید می ‌شوند، به طوری که در تولید کامپاند یک زنجیره پلیمری طولانی تشکیل می ‌شود و  یک محصول مشترک با وزن مولکولی کم، مانند آب، معمولاً در هر واکنش، تشکیل می‌ شود. نکته قابل ذکر این است که اکثر پلیمرهای بسته بندی، از جمله پلی اولفین ها، پلی وینیل کلراید و پلی استایرن، پلیمرهای افزودنی هستند که توسط تولید کنندگان کامپاند پلیمری مورد استفاده قرار می گیرند.

ویژگی کامپاند های پلیمری

 برخی از انواع کامپاندهای پلمیری عایق الکتریکی هستند و از آن جایی که جریان را از خود عبور نمی دهند، تمام دسته های ابزار با این پلاستیک پوشانده شده اند. همچنین، به دلیل انعطاف پذیری بالای آن ها، تکنولوژیست ها اخیراً تکنیکی را برای اعمال یک لایه نازک پلیمر بر روی قطعات فلزی برای محافظت از آن ها در برابر خوردگی یافته اند.

 

کامپاند در صنایع

 

کاربرد کامپاند های پلیمری

بسیاری از اقلامی که امروزه استفاده می کنیم از ترکیبات پلیمری ساخته شده اند. پلیمرها همان چیزی است که سازندگان برای ساخت بسته بندی مواد غذایی از آن استفاده می کنند. آنها را می توان در بطری های نوشیدنی، سیم ها و کابل ها، لاستیک ها و غیره یافت.

تولید چنین موادی از قرن گذشته آغاز شد و حالا پلاستیک وارد زندگی روزمره ما شده است. اسباب بازی های بچه گانه، انواع پارچه های مصنوعی، انواع محصولات لاستیکی، وسایل ورزشی و تجهیزات کامپیوتری از آن ساخته می شوند. علاوه بر این، در پنجاه سال گذشته، این نوع پلاستیک ها جایگزین مواد طبیعی مانند چوب، فلز و بتن شده اند به همین دلیل در ساختمان سازی و خرید پلی پروپیلن گرانول مورد استفاده قرار می گیرند.

 

 

مزایای کامپاند پلیمری

مزیت بارز این ماده این است که ترکیب شیمیایی آن شامل ماده ای با زنجیره های مولکولی بالا بوده که به میزان مشخصی تکرار می شوند. به همین دلیل، لاستیک ها که با خاصیت ارتجاعی و افزایش مقاومت در برابر سایش متمایز می شوند، رایج ترین نوع پلیمر مورد استفاده در صنایع مختلف هستند. با توجه به انواع کامپاندهای موجود و قوطی کلید پرز می توان بر اساس نیاز و کاربرد خود از آن ها استفاده کرد.

منبع

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای خرید انواع مواد پلیمری و گرانول و پروپیلن همین حالا سفارش خود را در اپیک پلیمر ثبت کنید.

آخرین مقالات