فرم ارتباط مستقیم با کارشناسان ما
فهرست مطالب
گرانول اجرتی پلیمر خاصی نیست. در روشی که درآن گرانول و کامپاندها با استفاده از دستگاه های اکسترود پس از طی مراحلی تولید میشوند، گاهی فرموله کردن کامپاندها و گرانول ها طی این فرآیند کار ساده ای نیست. گاهی نیاز است افرادی که این کار را انجام میدهند از افراد متخصص مشاوره بگیرند و یا این کار را به آن ها بسپارند. اجرتی که برای تولید گرانول و کامپاند طی این فرایند دریافت میشود موجب شده تا این گرانول ها به گرانول اجرتی یا دستمزدی معروف شوند. سالانه ضایعات زیادی از جنس پلاستیک تولید میشود، بازیافت صحیح و استفاده مجدد از آنها کمک بزرگی به محیط زیست و صنعت تولیدات خاص است. کاربرد این گرانول ها بسیار گسترده است و قطعات زیادی در صنایع مختلف با استفاده از آنها تولید میشود. استفاده از پلاستیک ها و پلی پروپیلن بازیافتی، تولید قطعات،کاهش هزینه ها و … از گرانول هایی که طی این فرایند تولید میشود، در صنایع تولیدی برای تهیه و ساخت قطعات متفاوتی استفاده میشود.
از گرانول ها در صنایع تولیدی چه استفاده ای می شود؟
از گرانول ها در صنایع برای تولید این موارد استفاده میشود:
- تولید قطعات پلاستیکی و پلیمری
- تولید الیاف پلیمری
- ساخت قطعات ماشین
- تهیه و تولید لباس های مخصوص
- ساخت پوشش ضد گلوله
- تولید کابل های مخابرات
- تولید اسباب بازی
- استفاده در صنعت ساختمان سازی
- تولید لوله و اتصالات
- تهیه و تولید کیسه های پلاستیکی
گرانول اجرتی به چه معناست؟
برخلاف آنچه عموم تصور میکنند که گرانول اجرتی یک پلیمر است، اما گرانول اجرتی پلیمر نیست. همان طور که در محتواهای قبلی توضیح دادیم گرانول ها شکل خاصی از پلیمرها هستند و ساختار شیمیایی متفاوتی ندارند، گرانول ها را در دستگاه اکسترودر به شکل ویژه ای از پلیمر تبدیل میکنند. مواد بازمانده در صنعت پتروشیمی و یا ضایعات پلاستیکی بعد از ورود به دستگاه های گرانول ساز تا دمای ذوب حرارت میبینند و به شکل نرم و خمیری تبدیل میشوند. مواد خمیری وارد بخشی از دستگاه اکسترودر میشود که دارای چرخ دنده هایی شبیه چرخ گوشت است و مواد خمیری را به صورت رشته ای از دستگاه خارج میکند.
بخش خروجی دستگاه یک تیغه در حال گردش دارد که گرانول ها را در هر بار چرخش رشته ها به صورت دانه دانه میکند و به این ترتیب گرانول برای استفاده در صنایع مختلف تولید میشود. بر اساس کیفیت گرانول تولید شده از آنها در تولیدات مختلف استفاده میشود. اما گاهی برخی از تولید کننده ها میتوانند این گرانول ها و کامپاندها را به شکل مورد نظر و مورد نیاز فرموله کنند. به همین منظور میتوانند از شرکت های متخصص در این حوزه کمک بگیرند اجرتی که شرکت های مشاور و متخصص در این حوزه برای فرموله کردن دریافت میکند موجب میشود تا این فرایند تولید گرانول به گرانول اجرتی شناخته شود.ما در اپیک به شما در این زمینه کمک می کنیم.
کاربردهای گرانول ها
مواد اولیه ای که برای تولید گرانول استفاده میشود دارای کیفیت های متنوعی هستند و این مورد بر کیفیت نهایی محصول تولید شده نیز اثرگذار است. ضایعات پلاستیک و پلیمری روزانه به میزان بسیار زیادی تولید و دپو میشود که اگر برای استفاده مجدد از آنها برنامه ای نباشد محیط زیست ما دچار مشکلات بزرگی خواهد شد. استفاده مجدد از این ضایعاتکمک بزرگی برای تولید برخی محصولات و صرفه جویی در بخش اقتصادی است.. بر اساس نوع گرانول، صنعتی که از آنها استفاده میکند متفاوت است.
چه محصولاتی را میتوان از گرانول ها تولید کرد؟
- تولید پوشش های ضد گلوله
- تولید جعبه های با دوام
- قالب دستگاه های صوتی و تصویری
- تولید تور ماهیگیری
- بطری مایعات
- تولید اسباب بازی
- عایق های برودتی
- لوازم ورزشی
- تولید نخ صنعتی
- تولید کمربند ایمنی
- روکش درب خودرو
- ساخت تلفن
- تولید قطعات تزریقی
- تولید کارت های اعتباری
- تهیه و تولید کفپوش
- ساخت لوله های آبرسانی
- تولید انواع شلنگ
- مواد اولیه ساخت بتن و آسفالت
- تولید لوله های آب و فاضلاب
- تولید زهوار مخصوص پنجره های ساختمانی
گستردگی استفاده از این انواع مختلف گرانول موجب میشود تا اجرتی که طی فرآیند اکسترود برای فرموله کردن گرانول ها پرداخت میشود مقرون به صرفه باشد.
گرانول ها به چه روش هایی تولید میشوند؟
روش های متعددی برای تولید گرانولها وجود دارد. تولید گرانول به صورت رشته ای، تولید گرانول به صورت خشک، با استفاده از سیستم برش رینگ آبی و با استفاده از سیستم برش زیر آب که در ادامه هر روش را توضیح میدهیم.
تولید گرانول های رشته ای
یکی از ساده ترین روش های تهیه گرانول ها، تولید گرانول به صورت رشته است. مواد پلاستیکی یا آسیاب شده، ذوب می شوند و وارد دستگاه اکسترودر میشوند و پس از گذشتن از صافی، پلاستیک های ذوب شده به صورت رشته ای در میآید. رشته ها در استخر آب خنک میشوند و در نهایت این رشته ها به سمت آسیاب هدایت میشوند تا تکه تکه شده و به صورت گرانول تولیدشود. یک اپراتور در زمان برش دادن رشتهها به گرانول بر عملکرد دستگاه نظارت دارد. برخی از سفارشاتی که نیاز است به این صورت تولید شود نیز در فرآیند گرانول اجرتی توسط اپیک پذیرفته میشود.
تولید گرانول خشک
این روش ساخت و تهیه گرانول به این شکل است که پلاستیک های خرد شده بعد از ذوب شدن و ورود به دستگاه اکسترودر از صافی عبور میکنند. سپس از سوراخ های ریزی عبور میکنند و به همان شکل مذابی که هستند به وسیله دستگاه برش با سرعت زیاد برش داده میشوند. به وسیله دستگاه مکش ایجاد میکنند و گرانول را وارد مخزن دیگری میکنند. ایجاد فشار باعث میشود تا گرانول های سنگین تر در پایین مخزن جمع شوند. تولید گرانول خشک هم جزء موارد گرانول دستمزدی و یا اجرتی محسوب میشود.
استفاده از سیستم برش رینگ آبی
گرانول تولید شده در این روش مشابه روش خشک تولید میشوند و تفاوت این روش در استفاده از نیروی گریز از مرکز در مخزن است. در این روش مواد به شکل دانه های عدس تولید میشوند.از این روش برای تولید گرانول های پلی اتیلن دارای 70 تا 80 درصد کربنات کلسیم استفاده میشود.
استفاده از سیستم برش زیر آب
در این روش مواد مذاب از صافی عبور میکند و به زیر آب هدایت می شوند و به سرعت برش می خورند. از این روش برای ظرفیت های بالای تولید گرانول استفاده میشود.
ویژگی های بهترین نوع گرانول چیست؟
از آنجا که از گرانول برای تولید محصولات مختلف استفاده میشود،کیفیت این مواد به عنوان مواد اولیه مصرفی اهمیت فراوانی دارد.کیفیت در این ترکیبات به عوامل متفاوتی بستگی دارد.
مواد اولیه ورودی
این مواد به صورت بازیافتی و با کیفیت وجود دارند.
نوع جمع آوری و نگهداری مواد اولیه بازیافتی
نوع جمع آوری و نگهداری مواد اولیه بازیافتی در کیفیت آن بسیار تاثیر گذار است.
شستشو و آماده سازی
نحوه شستشو و آماده سازی مواد بسیار مهم است.
کیفیت دستگاه های آسیاب کننده و گرانول ساز
یکی از مواردی که در کیفیت گرانول های تولید شده بسیار تاثیر گذار میباشد،نوع دستگاه های آسیاب کننده و گرانول ساز است.
خط تولید
نوع خط تولید، تاثیر زیادی در کیفیت گرانول تولید شده دارد.
افزودنی ها
افزودنی هایی که به گرانول اضافه می شود،در کیفیت گرانول تاثیرگذار است.
مواد پایدار کننده
در مراحل تولید گرانول ها،مواد پایدارکننده هم به آن ها اضافه می شود.
نرم کننده
کیفیت نرم کننده ها،در کیفیت گرانول نهایی. موثر است.
در کنار این عوامل تاثیرگذار خریدار و تولید کننده با بررسی نکات مهمی میتوانند گرانول با کیفیت و مناسب را برای استفاده خود تهیه نمایند. در صورتی که در فرایند تولید گرانول و کامپاند نیاز به مشاوره تخصصی داشته باشید اپیک می تواند در این پروسه و فرایند به شما کمک کند.
سختی
این فاکتور بر اساس مقیاس های متفاوتی سنجیده میشود و با توجه به کاربری که شما از این محصول انتظار دارید بین عدد 0 تا 100 قرار میگیرد.
انعطاف پذیری
توانایی تغییر حالت مواد در برابر تنش و فشار
وزن گرانول
وزن این ترکیبات،چگالی پلیمرها را تعیین می کند و تعیین کننده نوع و شکل محصول نهایی خواهد بود.
رنگ گرانول اجرتی
رنگ گرانول در طول فرآیند باید ثابت بماند و در جریان تولید محصول کیفیت خود را از دست ندهد.
مقاومت در برابر تغییرات محیطی
گرانول ها برای تولید محصولات نگهداری میشوند و در طول زمان استفاده می شوند. کیفیت یک گرانول خوب نباید با گذشت زمان تحت تاثیر شرایط جوی و عوامل محیطی تغییر کند.
نتیجه گیری
سالانه مقدار زیادی پلاستیک و محصولات پلیمری تولید میشود که بسیاری از آنها پس از مصرف باید بازیافت شوند.این ترکیبات به صورت گرانول در میآید و در بسیاری از صنایع دوباره مورد استفاده قرار میگیرد. خدمات گرانول اجرتی به دلایل متنوعی مورد توجه است.
- صرفه جویی اقتصادی
- کاهش تولید ضایعات زیست محیطی
- تهیه مواد اولیه با کیفیت
« سوالات متداول »
گرانول اجرتی یا دستمزدی به چه معناست؟
گرانول ها شکل خاصی از پلیمرها هستند و ساختار شیمیایی متفاوتی ندارند، پلیمرها را در دستگاه اکسترودر به شکل ویژه ای از گرانول تبدیل می کنند. مواد بازمانده در صنعت پتروشیمی و یا ضایعات پلاستیکی بعد از ورود به دستگاه های گرانول ساز تا دمای ذوب حرارت میبینند و به شکل نرم و خمیری تبدیل میشوند. اگر تولیدکننده ای در این این فرایند نتواند پروسه فرموله کردن کامپاندها و تولید گرانول را به درستی انجام دهند می تواند این کار را به شرکت ها متخصص بسپارد و یا از آن ها مشاوره بگیرد.دستمزدی که برای این کار پرداخت می کند این فرایند را به گرانول اجرتی معروف کرده است.
روش های تولید گرانول چیست؟
تولید گرانول رشته ای، گرانول خشک،استفاده از سیستم برش رینگ آبی، استفاده از سیستم برش زیر آب روش های تولید گرانول است.
پلیمر پلاست زینلی | Polymer Plast Zeinali