Search
Close this search box.

نرم کننده پلی پروپیلن

فرم ارتباط مستقیم با کارشناسان ما

فهرست مطالب

نرم کننده پلی پروپیلن ( از خانواده پلی الفین)، نوعی رزین مصنوعی است که از پلیمریزاسیون پلی پروپیلن ساخته شده است. این نرم کننده به عنوان یکی از مهم ترین عضو از خانواده رزین ها می باشد. پلی پروپیلن در بسیاری از محصولات پلاستیکی( بازیافت پلاستیک) استفاده می شوند. این نرم کننده، تعیین کننده میزان انعطاف پذیری، وزن سبک و مقاومت حرارتی آن خواهد بود. علاوه بر اینکه در محصولات پلاستیکی پلی پروپیلن کاربرد دارد برای منسوجات صنعتی و خانگی نیز از آن استفاده می شود. نرم کننده پلی پروپیلن به عنوان یک ترکیب گازی شناخته شده است. این ترکیب گازی از مواردی همچون، ترک خوردگی حرارتی اتان، پروپان، بوتان به دست آمده. این نرم کننده در دما و فشارهای پایین در صورتی که با ازکاتالیزور ها ترکیب شود، خواص پلی اتیلن دارد، با این تفاوت که بسیار قوی تر، سخت تر و سفت تر خواهد بود.

تحقیقات دانشمندان نشان می دهد، مقدار 4/7 میلیون تن پلی الفینی که در ایران تولید شده است تنها 23/4 درصد از آن را پلی پروپیلن تشکیل داده. شهرهایی مانند ماهشر و عسلویه از مناطقی اند که این ماده نرم کننده را تولید می کنند.

نرم کننده پلی پروپیلن

نرم کننده پلی پروپیلن ( پلی الفین) چیست؟

نرم کننده ها نمونه ای از افزودنی های شیمیایی هستند که معمولا برای انعطاف پذیری و نرم کردن محصولات پلاستیکی از آن استفاده می شود. پلی پروپیلن ها نمونه ای از شناخته شده ترین نرم کننده ها هستند. این نرم کننده ها برای اینکه تاثیرگذار باشند، به پلیمرها اضافه می شوند.

انواع پلی پروپیلن

ماهیت نرم کننده ها:

توضیحاتی در مورد ماهیت نرم کننده ها (  EPDM،TPV،TPU،POE،EVA،SEBS) مطابق موارد زیر می باشد:

ویژگی های TPV

ویژگی های اصلی TPV ترموپلاستیک EPDM پویا ولکانیزه الاستومر / لاستیک:

  • در برابر آب و هوا و گرما مقاومت خوبی دارد.
  • در برابر تغییر شکل دائمی مقاومت خوبی دارد.
  • قدرت کششی مناسب, سختی و تاب آوری بالا;
  • عملکرد خوب زیست محیطی و قابل استفاده مجدد؛
  • عملکرد عایق الکتریکی خوب
  • استفاده از محدوده دمای گسترده؛
  • تنوع رنگ ، شفاف کامل ، نور سری رنگ، آسان برای پردازش
  •  تزریق و یا اکستروژن با PP ، PA، PS ، PBT ، PET و غیره

ویژگی های EPDM:

از اتیلن پروپیلن دی ان مونومر یا EPDM برای تولید محصولات مختلفی استفاده میشود وازآنجایی که ماده یاد شده در بین انواع لاستیکها دارای بیشترین مقاومت می باشد، به طور گسترده ای به منظور تولید ورقه هایی استفاده می شود که در دماهای بالا به کار برده میشوند. در واقع اتیلن پروپیلن دی ان مونومر یا EPDM یکی از پرکاربردترین لاستیکهای ترکیبی است که پیشرفتی دائمی داشته و برای ساخت محصولات عمومی و ویژه به کار برده شده است. میزان تقاضای این نوع لاستیک در حوزه های خودروسازی، ساخت و ساز و محصولات مکانیکی صعودی بوده است.  علاوه بر اینکه در برابر تغییرات آب و هوایی بسیار مقاوم است، در برابر مواد شیمیایی بسیار زیادی نیز این مقاومت را حفظ می کند. ماهیت این ماده تا حدودی خنثی است و می توان گفت که EPDM یک پلیمر خنثی است که تا حدودی خاصیت چسبندگی ندارد. به خاطر مقاومت بالایی که دارند در برخی کشورها برای ایزوگام استفاده می شود. به دلیل مقاومت سایشی که این ماده دارد از آن در کفپوش شهربازی ها، زمین ها بازی و پارک ها استفاده می شود.

ویژگی های EVA:

به منظور بهبود خواص پلی پروپیلن از برخی از پر کننده ها و الاستومرها استفاده می شود. برخی از این پر کننده ها خواص کششی و ضربه پذیری پلی پروپیلن را تقویت می کنند. وینیل استات ( EVA) پس از اضافه شدن به پلی پروپیلن خواص چاپی پلی پروپیلن را تقویت می کند.

ویژگی های POE:

نرم کننده POE باعث بهبود انعطاف پذیری و کاهش دمای فرآیند می شود و می تواند جایگزین مناسبی برای لاستیک های اتیل پروپیلن EPR یا EPDM ،اتیلن وینیل استات( EVA) باشد. این نرم کننده قابلیت منحصر به فردی را در آمیزه های پلیمری ایجاد می کند.

انواع پلی پروپیلن ها

پلی پروپلین ها دارای انواع متنوعی هستند که هر یک از آن ها در موارد مختلفی کاربرد خود را نشان می دهد. از جمله پرکاربردترین آن ها می توانیم به هوموپلیمر پلی پروپلین اشاره کنیم که در صنایع پزشکی، نساجی، خودروسازی و… استفاده می شود. مورد بعد با نام کوپلیمر پلی پروپلین شناخته شده است که خود به دو دسته جدا تقسیم بندی می شود.

نرم کننده پلی پروپیلن چه ویژگی هایی دارد؟

نرم کننده پلی پروپیلن یک محصول ترموپلاستیک است. همه موادهای شیمیایی دارای ویژگی ها و خواص هایی اند.پلی پروپیلن هم از ویژگی هایی همچون شفافیت، مقاومت مکانیکی، سفتی، زمان کوتاه سیکل فرآیند تولید و ساخت محصولات دیواره نازک برخوردار می باشد. این ماده نرم کننده به دلیل قابلیت مهمی که دارد یعنی عایق الکتریکی بودن، می توان از آن برای ساختن لوازم الکترونیکی استفاده کرد. پلی پروپیلن در صنعت های متنوعی از جمله بسته بندی، ساختن الیاف، فرش، طناب و… کاربرد دارد. این ماده به دلیل ویژگی ها و کاربردهایی که دارد در مواردی از جمله صنعت خودروسازی و لوازم خانگی نیز استفاده می شود. فراموش نکنید که این ماده پلیمری مقاومتی در برابر حرارت ندارد، همچنین جزء ماده های اشتعال زاست.

پلی پروپیلن یا پلی اتیلن

بیشتر شرکت ها سعی می کنند از پلی پروپیلن و پلی اتیلن سنگین برای ساخت بسیاری از محصولات خود استفاده کنند. این دو ماده شباهت های بسیار زیادی به یک دیگر دارند و به همین دلیل است که بسیاری از خریداران در برخی موارد آن ها را با یکدیگر اشتباه می گیرند. استفاده کردن ازهریک از این مواد و نرم کننده ها در ساخت محصولا، روی کیفیت آن بی تاثیر نخواهد بود.

محصولاتی که از پلی اتیلن و پلی پروپیلن تولید می شوند، طبیعتا هر کدام دارای ویژگی ها و کیفیت های متفاوتی هستند و همین موضوع تا حدودی قیمت محصولات را برای خریداران تغییر خواهد داد. از جمله دیگر ویژگی های الفین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت بسیار بالا در برابر الکل و در برابر اسید های رقیق و غلیظ
  • مقاومت در برابر اکسیدکننده ها، هیدروکربن های هالوژنی
  • مقاومت در برابر کتون ها، آلدهیدها، هیدروکربن های آلیفاتیک استرها

کاربردهای پلی الفین (نرم کننده پلی پروپیلن)

کاربردهای نرم کننده پلی پروپیلن (  پلی الفین)

نرم کننده پلی پروپیلن کاربردهای بسیار زیادی دارد. این ماده به عنوان یک حلال، جفت کننده، حامل، تثبیت کننده امولسیون، پخش کننده، اصلاح کننده و مرطوب کننده عملکرد خوبی را از خود نشان داده است.کاربرد های این نرم کننده به شرح زیر است:

  • سپر٬شلگیر٬رودری و داشبورد خودرو
  • سبد
  • قطعات پلاستیکی ساختمانی
  • استفاده در فرمولاسیون کامپاند های مشکی
  • برای تبدیل پلاستیک شکننده به پلاستیک نشکن

تفاوت گرید نو الفین با گرید بازیافتی چیست؟

گرید بازیافتی به شکل دانه دانه، که از یک سری مواد بازیافتی تولید شده است. درواقع می توان گفت این گرید بازیافتی از پلیمرها و ضایعات پلاستیک از جمله پلی اتیلن، پلی پروپیلن و دیگر پلاستیک های موجود و قابل بازیافت هستند. برای ساخت این گرید ها باید پلاستیک ها را ابتدا ذوب کرد و پس از شکل دادن به آن ها قطعات جدیدی را از آن ها تولید کرد. برای تولید این مواد بازیافتی، اول باید ضایعات و مواد پلیمری را درون دستگاه بازیافت کنید که پس از قطعه قطعه کردن آن ها را به دانه های ریزی تبدیل می کند. این گرید های بازیافتی هم ویژگی ها و کاربردهایی دارند و علاوه بر آن با گرید نو الفین تفاوت خواهد داشت. استفاده از گرید بازیافتی به نسبت گرید نو الفین خیلی بهتر است. یکی از مهم ترین آن ها مربوط به کاهش قیمت آن می شود.

درباره بازیافت پلاستیک بیشتر بدانید

پلی پروپیلن

اهمیت بازیافت ضایعات چیست؟

با توجه به اینکه سالانه ضایعات پلاستیک زیادی در سطح کشور تولید می شود، باید آن ها را بازیافت و در صورت نیاز به گرید تبدیل کنیم و یا اینکه پلاستیک جدیدی از آن تولید کنیم. این کار تاثیر بسیار زیادی روی سرمایه و انرژی تولیدکنندگان خواهد داشت. یکی دیگر از مواردی که اهمیت بازیافت را تا حدی افزایش می دهد، این است که ضایعات پلاستیکی به مرور فرسوده می شوند و به مرور زمان حجم آن ها افزایش پیدا می کند. از همین جهت باید تا قبل از جمع شدن آن ها و آسیب رساندن به محیط زیست آن ها را بازیافت و به طور دیگری وارد محیط زیست کرد. این گرید های بازیافتی در برخی موارد دارای رنگ هستند، در این مواقع می توان گفت در تولید آن از رنگدانه های پلاستیکی استفاده شده است. برای اینکه این مواد بازیافت شود، باید پیش از آن بررسی کرد و دید چه موادی در ساخت آن نقش داشته اند. در محتوا یپلاستیک زیست تخریب پذیر مفصل تر به موضوع ضایعات و بازیافت پرداخته شده است پیشنهاد می کنیم این محتوا را هم مطالعه کنید.

« سوالات متداول »

نرم کننده پلی پروپیلن چه ویژگی هایی دارد؟

نرم کننده پلی پروپیلن یک محصول ترموپلاستیک است. همه موادهای شیمیایی دارای ویژگی ها و خواص هایی اند. پروپیلن هم از ویژگی هایی همچون شفافیت، مقاومت مکانیکی، سفتی، زمان کوتاه سیکل فرآیند تولید و ساخت محصولات دیواره نازک برخوردار می باشد. این ماده نرم کننده به دلیل قابلیت مهمی که دارد یعنی عایق الکتریکی بودن، می توان از آن برای ساختن لوازم الکترونیکی استفاده کرد.

کاربرد نرم کننده پلی پروپیلن چیست؟

  • سپر٬شلگیر٬رودری و داشبورد خودرو
  • سبد
  • قطعات پلاستیکی ساختمانی
  • استفاده در فرمولاسیون کامپاند های مشکی
  • برای تبدیل پلاستیک شکننده به پلاستیک نشکن

پلیمر پلاست زینلی | Polymer Plast Zeinali

منبع

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۴ از ۵
از مجموع ۵ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *