مشاوره رایگان 09192124919

جستجو کردن
Close this search box.

پلیمرها، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد در صنایع مدرن، نقش محوری در تکنولوژی‌های پیشرفته و محصولات روزمره دارند. این مواد، که از زنجیره‌های بلند مولکولی تشکیل شده‌اند، در دو دسته‌ی عمده طبیعی و مصنوعی تقسیم‌بندی می‌شوند و هر کدام خصوصیات منحصر به فردی دارند. در این متن، به بررسی دقیق ترکیب، ساختار، و کاربردهای متنوع پلیمرها پرداخته‌ایم تا شناخت بهتری نسبت به این مواد اساسی و تأثیر آن‌ها بر صنایع مختلف به دست آوریم.

خرید پلیمر از اپیک پلیمر

یکی از عناصری که شاید از ابتدای پیدایش جهان هستی وجود داشته و تمامی افراد از آن استفاده می‌کردند، پلیمر است. این ماده طبق خواص و کاربردی که در صنایع مختلف دارد، به‌عنوان یکی از پر‌کار‌برد‌ترین‌ها شناخته می‌شود. با این حساب، خرید پلیمر با قیمتی مناسب، برای اغلب صنعت‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. این ماده از زمان کشف تا به حال توانسته در بسیاری از شرایط تغییرات مختلفی را به‌وجود آورده و موثر واقع شود. بهتر است پیش از به‌کار‌گیری، چیستی و ماهیت این عنصر را بررسی کرده و انواع مختلف آن را بشناسید.

ثبت سفارش
از اپیک پلیمر

شماره تلفن: 09192124919
آدرس ایمیل: Epicpolymerwebteam@gmail.com
همچنین می‌توانید از طریق فرم درخواست آنلاین روبه‌رو، سفارش خود را ثبت نمایید.

شماره تلفن: 09192124919
همچنین می‌توانید از طریق فرم درخواست آنلاین زیر، سفارش خود را ثبت نمایید.

تعریف پلیمر

برای آنکه بتوان به درک درست‌تری از این عنصر رسید، بهتر است ابتدا نام آن را مورد بررسی قرار دهیم. این عنوان از 2 کلمه پلی و مر تشکیل می‌شود که هر یک از آن‌ها ریشه‌ای یونانی دارند. پلی به معنای بسیار بوده و مر معنی قسمت را می‌دهد. وقتی پیش از خرید پلیمر، آن را از این زاویه هم نگاه کرده باشید، متوجه می‌شوید که در‌واقع در حال خرید مولکول‌های بسیار بزرگ هستید. این مولکول‌های بزرگ که با نام بزرگ مولکول یا بسپار هم شناخته می‌شوند ساختاری طولانی دارند.

ساختار طولانی بسپار‌ها دارای بخش‌های تکراری زیادی است که تمامی آن‌ها بسیار کوچک هستند. در‌واقع، کلمه بسپار که از 2 بخش بس و پار تشکیل شده، معادل فارسی پلی و مر است. به‌صورت کلی می‌توان این ماده را در 2 دسته طبیعی و مصنوعی قرار داد. کراتین مو، سلولز گیاهان، بافت چربی و کراتین موجود روی ناخن به‌عنوان برخی از پلیمر‌های طبیعی نام برد؛ در‌واقع، شما برای خرید پلیمر، دسته مصنوعی آن که شامل گاز طبیعی، نفت، برخی ذرات ذوب‌شده و بسیاری از مواد معدنی دیگر می‌شود را تهیه می‌کنید.

به‌صورت کلی، نوع طبیعی ساختار مقاومی نداشته و به‌راحتی با وجود باکتری‌ها و قارچ‌ها از‌بین می‌رود. اما نوع مصنوعی در برابر تخریب از خود مقاومت زیادی نشان داده و حتی در طبیعت هم تجزیه نمی‌شود. این مسئله در بسیاری از مواقع امکان دارد به طبیعت آسیب برساند. برای آشنایی بیشتر با این عنصر بهتر است بدانید ذرات کوچکی که با تکرار در کنار هم قرار گرفته و آن را می‌سازند، مونومر نام دارند. این مونومر‌های همچون دانه‌های تسبیح در کنار یکدیگر قرار گرفته و در‌نهایت زنجیر بسیار بلندی با نام پلیمر را می‌سازند.

انواع پلیمر

پیش از خرید پلیمر ابتدا باید با انواع دسته‌بندی و زیر‌مجموعه‌های آن‌ها آشنا شوید تا بفهمید کدام نوع برایتان مناسب بوده و می‌توانید از آن در صنعت استفاده کنید.

انواع پلیمر بر اساس خواص فیزیکی

به‌صورت کلی می‌توان لاستیک یا الاستومر، رزین، پلاستیک و الیاف را در این دسته قرار داد.

  • لاستیک یا الاستومر: این نوع، عنصری است که خاصیت کشسانی بسیار بالایی داشته و به شکل جامد یافت می‌شود. زنجیره پلیمری در لاستیک‌ها از بخش‌های ریز با نام آمورف تشکیل می‌شوند. نیرویی که بین آمورف‌ها وجود دارد بسیار ضعیف بوده و همین ویژگی، کشسانی زیاد را به‌وجود می‌آورد.
  • رزین: وزن مولکولی رزین‌ها پایین بوده و با‌توجه به همین مسئله می‌توان از آن به‌عنوان چسب و درزگیر استفاده کرد. برای خرید پلیمر در این نوع بهتر است مدل مایع آن را تهیه کنید. اغلب برای آنکه کارایی رزین‌ها بالا‌تر رود، هنگام تولید یا حتی به‌کار‌بردن آن را حرارت می‌دهند. می‌توان از چسب‌های هوا‌پخت به‌عنوان یکی از این مدل‌ها نام برد. این مدل چسب‌ها زمانی‌که در معرض هوا قرار می‌گیرند پخت و سخت شده و دیگر حالت مایع نخواهند داشت.
  • پلاستیک: این نوع را می‌توان چیزی بین لاستیک و الیاف دانست؛ چراکه حالت نیمه‌بلورین داشته و برخی از ویژگی‌های این 2 نوع را دارد. پلاستیک‌ها که حالت فشرده و سخت دارند در فرآیند گرما و فشار تولید می‌شوند. می‌توان از PE به‌عنوان یکی از آن‌ها نام برد.
الیاف پلیمری در رنگ های مختلف
الیاف پلیمیری چیست؟
  • الیاف‌ها: برای خرید پلیمر در نوع الیاف یا همان فیبر باید دقت کنید که رشته‌ای طولانی و بلند داشته باشید. این رشته طولانی به‌صورتی است که طولی حدود 100 برابر بیشتر از قطر دارد. می‌توان از نایلون به‌عنوان یکی از این الیاف‌ها نام برد. به‌وضوح می‌توانید خاصیت کشسانی بالا را در آن مشاهده کنید. از دیگر خصوصیات فیبر‌ها می‌توان به بالا‌بودن درجه کریستالی آن اشاره کرد.

از لحاظ ساختار زنجیره ها

  • شاخه‌ای: مولکول‌های نا‌منظمی که شاخه‌های جانبی مختلف و متفاوتی دارند، با این عنوان شناخته می‌شوند. زنجیره‌های اصلی این مدل بلند و مستقیم بوده و طبق همین شرایط از چگالی پایینی برخوردار هستند. شاید هنگام خرید پلیمر این مسائل چندان مهم به‌نظر نرسند، اما زمانی‌که بدانید مدل شاخه‌ای دارای استحکام کششی و نقطه ذوب پایین است، حال همه چیز اهمیت پیدا می‌کند.
  • خطی: زنجیره‌های بلندی که از مونومر‌ها تشکیل شده و هیچ شاخه جانبی ندارند، عنوان خطی را به خود می‌گیرند. تمامی مولکول‌ها در این مدل به یکدیگر نزدیک بوده و همین حالت می‌تواند ویژگی‌های عالی را در بسپار به‌وجود آورد. می‌توان از استحکام کششی، دانسیته و نقطه ذوب بالا به‌عنوان این خصوصیات مهم نام برد.
  • شبکه‌ای و عرضی: این مدل دارای حالت 3‌بعدی بوده که از وصل‌شدن واحد‌های تکرار‌شونده به یکدیگر تشکیل می‌شود. این واحد‌های تکرار‌شونده با استفاده از پیوند‌های عرضی به هم متصل می‌شوند. پیش از خرید پلیمر در این نوع باید بدانید که مدل شبکه‌ای و عرضی با‌توجه به نوع ساختاری که دارند، بسیار سفت و سخت بوده و به‌آسانی می‌شکنند. می‌توان از لاستیک‌های پخته‌شده، ملامین و… به‌عنوان برخی از انواع این مدل نام برد.
مقداری ماده پلیمری که بر سطح ریخته شده
طبقه بندی پلیمر ها بر پایه منشا

انواع پلیمر ها طبق منشا

با آنکه در بخش ابتدایی به مسئله پلیمر‌های طبیعی و مصنوعی پرداختیم، اما در این قسمت آن را گسترده‌تر خواهیم کرد. این عنصر از لحاظ منشا به 3 دسته طبیعی نیمه سنتزری و سنتزی یا همان مصنوعی تقسیم می‌شود.

  • طبیعی: موادی که در طبیعت وجود دارند و چنین ساختاری را تشکیل می‌دهند در غاین دسته قرار می‌گیرند. نشاسته، پروتئین، پشم، سلولز، ابریشم و… برخی از این بسپار‌های طبیعی هستند.
  • نیمه‌سنتزی: زمانی‌که نوع طبیعی را در یک اصلاح شیمیایی قرار دهید، می‌توانید به نوع نیمه‌سنتزی آن برسید. برای خرید پلیمر در این نوع کافی است به سراغ سلولز نیترات، سلولز استات و… بروید.
  • مصنوعی: این بسپار‌ها در آزماشگاه‌ها و به‌صورت مصنوعی تولید می‌شوند. وزن مولکولی مولکول‌های تشکیل‌دهنده آن‌ها پایین است. می‌توان از پلی‌اتیلن، نایلون، رابر‌های مصنوعی، تفلون، پی‌وی‌سی و پلی‌استر به‌عنوان برخی از این مدل مصنوعی نام برد.

طبقه بندی بر اساس بلورینگی

فلزی آمورف
فلز بلورین و فلز آمورف چه تفاوتی دارند؟
  • بلورین: زمانی‌که تمامی زنجیره‌ها به‌صورت یکنواخت و منظم در کنار یکدیگر قرار بگیرند، می‌توانند شکلی از بلور را به‌وجود آورند. این شکل بسیار خاص بوده و نمی‌توانید هیچ نا‌منظمی را در آن بیابید. تمامی مولکول‌هایی که در این زنجیره قرار دارند در کنار هم بوده و در‌واقع به همدیگر قفل شده‌اند. همین شکل منظم و مرتب و همچنین قفل‌بودن مولکول‌ها در کنار هم باعث می‌شود دمای ذوب و همچنین استحکام بالا رود. برای خرید پلیمر در نوع بلورین باید به بازده دمایی آن دقت کنید. این بازده دمایی به شما نشان می‌دهد بلوری که دارید تا چه دمایی دوام آورده و پس از آن ذوب می‌شود!
  • نیمه‌بلورین: به‌صورت کلی، گقته می‌شود تمامی بسپار‌ها حالت بلورین را در خود دارند. این حالت نشان‌دهنده آن است که کریستال و آمورف در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. با این اوصاف نمی‌توان پلیمری را که به‌صورت 100 درصد و خالص کریستال یا آمورف باشد. البته روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن‌ها محصول نهایی را به یک سمت نزدیک‌تر کرد. بهتر است پیش از خرید پلیمر این نکته را مورد توجه خود قرار دهید.
  • آمورف: هر آنچه که در نوع بلورین وجود دارد، در مدل آمورف ثبت نشده است. می‌توان از عدم وجود نظم در این مدل به‌عنوان اصلی‌ترین مسئله در این زمینه اشاره کرد. تمامی مولکول‌ها در نوع آمورف به‌صورت تصادفی در کنار هم قرار گرفته و زنجیره مولکولی را تشکیل می‌دهند. همین حالت تصادفی باعث می‌شود تا خاصیت انعطاف‌پذیری و الاستیسیته در آن بالا رود. آمورف‌ها نقطه ذوبی نداشته و در‌واقع با دمای انتقال شیشه نشان داده می‌شوند. بهتر است هنگام خرید پلیمر در نوع آمورف به خزش بالا و مقاومت حرارتی و پایداری ابعادی پایین آن دقت کنید.

دسته بندی بر پایه مونومر ها

  • هموپلیمر: این نوع که تنها از یک مونومر تشکیل می‌شود، هموپلیمر نام دارد. در‌واقع در این نوع، همان یک مونومر در زنجیره تکرار می‌شود. می‌توان از مونومر اتیلن، مونومر وینیل کلراید و… به‌عنوان برخی از هموپلیمر‌ها نام برد.
  • کوپلیمر: این نوع، علاوه‌بر آن یک مونومر، مونومر دیگری هم دارد که این 2 در زنجیره تکرار شده و در‌نهایت ساختاری تکرار‌شونده را تشکیل می‌دهند. در نایلون‌ها این 2 مونومر به‌صورت تکرار‌شونده زنجیره را می‌سازند. چنانچه مونومر‌ها از 2 عدد به 3 عدد افزایش یابند، با نام تریلیمر شناخته می‌شوند. می‌توان از آکریلو نیتریل بوتادین استایرن و ABS به‌عنوان تریلیمر اشاره کرد.

تقسیم بندی بر طبق رفتار در مقابل حرارت

هنگام خرید پلیمر باید دقت کنید چیزی که می‌خرید در برابر حرارت چه رفتاری از خود نشان می‌دهد. بر همین حسب می‌توان آن‌ها را در 2 دسته ترموست‌ها و ترموپلاستیک‌ها قرار داد.

اسباب بازی ساخته شده از ترموپلاستیک و موارد مصرفی ساخته شده از ترموست
مقایسه کاربرد ترموست‌ها و ترموپلاستیک‌ها
  • ترموست‌ها: چنانچه به­دنبال محصولی می‌گردید که در برابر حرارت از خود مقاومت زیادی نشان داده و به هیچ عنوان ذوب نمی‌شود، کافی است با نام ترموست‌ها آشنا شوید. برخی افراد این دسته را با نام گرماسخت هم می‌شناسند. حتی امکان نرم‌شدن آن‌ها در برابر حرارت هم وجود ندارد. البته باید دقت کنید همین ویژگی باعث می‌شود که دیگر نتوانید ترموست را قالب‌گیری کنید. شکل پیوند مولکول‌های ترموست‌ها با یکدیگر، به‌صورت پیوند عرضی است.

همان حالت قرار‌گیری مولکولی باعث می‌شود دیگر نتوانید ترموست را حرارت داده و قالب‌گیری کنید؛ با‌توجه به همین مسئله امکان استفاده مجدد از آن وجود ندارد. اوره، سیلیکون، یورتان، آلکید، ملامین، اپوکسی و… برخی از ترموست‌ها هستند. یکی از مواد مورد اهمیت در زمان خرید پلیمر همین مسئله عدم امکان قالب‌گیری دوباره این نوع است.

  • ترموپلاستیک‌ها: این نوع به‌طور دقیق در مقابل ترموست‌ها قرار می‌گیرد. در‌واقع، نامی که برای ترموپلاستیک‌ها در‌نظر گرفته شده به‌طور کامل برازنده ان‌ها است؛ بسیاری از افراد این نوع را با نام گرمانرم هم می‌شناسند. این محصولات به‌آسانی در مقابل حرارت نرم شده و می‌توانید آن‌ها را به اشکال گوناگون قالب‌گیری کنید. به‌طور کلی، وقتی ماده اصلی را گرما دهید نرم شده و زمانی‌که در معرض هوا بگذارید سفت می‌شود. می‌توان از پی‌وی‌سی، پلی‌پروپلین، پلی‌اتسیلن و… به‌عنوان برخی از ترموپلاستیک‌ها نام برد.

قیمت پلیمر

یکی از مسائل مهم در هنگام خرید پلیمر که تمامی افراد به آن توجه می‌کنند، قیمت نهایی محصول است. با‌توجه به شرایط کشور قیمت‌ها همیشه در نوسان بوده و نمی‌توان نرخ دقیقی را برای بسپار‌ها مشخص کرد. با این اوصاف، یکی از مواد تعیین‌کننده نرخ، نوع پلیمر است. هر نوع قیمت به‌خصوص خود را دارد و اینکه بخواهید کدام­یک را تهیه کنید، می‌تواند در هزینه‌ها تاثیر‌گذار باشد. برای ساخت بسپار‌های مصنوعی از روغن‌های مختلفی استفاده می‌شود؛ نرخ روغن هم می‌تواند روی قیمت نهایی موثر واقع شود. هنگامی‌که تقاضا برای محصولات ساخته‌شده از این جنس پایین بیاید، بر همین اساس هم قیمت کاهش می‌یابد. اگر موجودی در بازار کم باشد، باید هنگام خرید پلیمر هزینه زیادی را پرداخت کنید.

کاربرد پلیمر در صنعت

لوازم خانگی ساخته شده از پلیمر
کاربرد پلیمرها در صنعت لوازم خانگی چیست؟

صنعت لوازم خانگی

یکی از صنایعی که در سال‌های اخیر از این ماده برای ساخت وسایل یا حتی بسته‌بندی‌ها استفاده زیادی دارد، صنعت لوازم خانگی است. برای تولید جارو، سلط زباله، آبکش، لیوان، پارچ، گلدان و بسیاری از وسایل دیگر از مواد پلیمری استفاده می‌شود. حتی برخی اوقات تولید‌کنندگان برای ساخت اغلب قطعه‌های وسایلی همچون لباس‌شویی، ظرف‌شویی، یخچال و… از این ماده بهره می‌برند.

صنعت کشاورزی

شاید گمان کنید از این عنصر تنها برای ساخت وسایل گوناگون استفاده می‌شود، اما حضور آن در صنعت کشاورزی ثابت کرده که خرید پلیمر تنها چنین جنبه‌ای را در بر نمی‌گیرد. در کشاورزی می‌توان آن را برای بهینه‌سازی آب به‌کار برد. لوله‌ها و فیلم‌های پلی‌اتیلنی باعث شده‌اند تا میزان هدر‌رفت آب برای آبیاری در این زمینه به کمترین حد ممکن برسد. حتی می‌توان از این نوع لوله‌ها و فیلم‌ها در مناطقی که از لحاظ کشاورزی حاصل‌خیز نیستند هم بهره برد. با استفاده از آن‌ها می‌توانید در چنین شرایطی هم به فکر بهره‌برداری از محصولات مختلف باشید.

مواد غذایی بسته بندی شده با مواد پلیمری
پلیمرها در بسته بندی چه کاربردی دارند؟

صنعت بسته بندی

یکی از صنایعی که توانسته در اکثر صنعت‌های دیگر نفوذ کرده و بسیار گسترده انگاشته شود، صنعت بسته‌بندی است. پلیمر‌ها توانسته‌اند نام خود را در این زمینه جاودانه کنند. می‌توانید این مسئله را به‌طور واضح در بسیاری از مکان‌ها مشاهده کنید. همین موضوع که بطری‌های پلی‌اتیلنی جایگزین ظروف فلزی شده‌اند، حاکی از این شرایط است. در‌واقع، تمامی افراد همیشه در حال خرید پلیمر هستند؛ بدون آنکه به‌صورت مستقیم خواستار آن بوده باشند.

می‌توان از ساخت انواع بطری، درب بطری، بسته‌بندی روغن، بسته‌بندی مایع‌های ظرف‌شویی و لباس‌شویی و… به‌عنوان محصولات ساخته‌شده از بسپار‌ها در این صنعت نام برد. از زمان ورود این ماده به صنعت بسته‌بندی، استفاده از چنین محصولاتی افزایش یافته و حتی بهداشت هم راحت‌تر و بهتر رعایت می‌شود.

صنعت پزشکی

یکی از عناصری که عنوان پر‌کاربرد‌ترین ماده در صنعت پزشکی را به خود اختصاص داده، مواد پلیمری است. می‌توان در این صنعت، از آن برای ساخت تجهیزاتی همچون: سورنگ، سوزن، تجهیزات تصویر‌برداری، وسایل اتاق عمل و… بهره برد. از آنجایی‌که این جنس قابل شست‌و‌شو بوده و می‌توان از آن چندین بار استفاده کرد، از لحاظ اقتصادی به‌صرفه شمرده می‌شود. با خرید پلیمر در این زمینه به‌صورت ظروف مختلف، می‌توانید در مصرف انرژی هم صرفه‌جویی کنید.

صنعت خودروسازی

یکی از تحولات بزرگ در زمینه خودروسازی را می‌توان با ورود مواد پلیمری به آن مرتبط دانست. حتی گفته می‌شود بیش از 50 درصد از قطعات ساخته‌شده در این صنعت از بسپار‌ها تشکیل می‌شوند. همین حالت باعث شده تا هزینه‌های اضافی کاهش یافته، اتصالات به یکدیگر راحت‌تر انجام شده و بتوان تمامی قطعات را به‌آسانی مونتاژ کرد. خرید پلیمر از سوی مدیران شرکت‌های خودروسازی برای آینه‌ها، صندلی‌ها و بسیاری از بخش‌های دیگر باعث شده تا ایمنی در سطح بهتری قرار گیرد.

ایمنی بالا‌تر، زیبایی بیشتر، کارایی بهتر و همچنین کاهش هزینه‌ها در این حیطه را می‌توان از مزایای به‌کار‌گیری پلیمر در این صنعت دانست.

مقدار زیادی نخ ساخته شده از پلیمر
پلیمرها در نساجی چه استفاده‌ای دارند؟

صنعت نساجی

در‌واقع، هنگامی که به خرید نخ، پارچه یا حتی لباس می‌پردازید در حال خرید پلیمر هستید. صنعت نساجی که یکی از قدیمی‌ترین صنایع است، توانسته از این عنصر استفاده کرده و نخ‌هایی با ویژگی‌های بهتر تولید کند. می‌توان از مقاومت در برابر حرارت بالا و همچنین استحکام بیشتر به‌عنوان برخی از این ویژگی‌ها نام برد. 2 عنصر نخ و پلیمر در این حیطه به یکدیگر پیوندی از نوع پیوند جدا‌ناپذیر خورده‌اند و تحولی عظیم را ایجاد کرده‌اند.

صنعت اسباب بازی

بسیاری از اسباب‌بازی‌هایی که این روز‌ها برای کودکان تولید می‌شود از این جنس برخوردار هستند. این ماده به شرکت‌های تولید اسباب‌بازی این قابلیت را می‌دهد که وسایلی با رنگ‌ها، طرح‌ها و اندازه‌های مختلف بسازند. وقتی یک استخر توپ، توپ، سرسره، تاب، عروسک و… را تهیه می‌کنید، در اصل در حال خرید پلیمر هستید.

صنعت الکترونیک و الکتریکی

وسایل الکترونیکی در هر خانه، صنایع یا حتی اداره یافت می‌شود و می‌توانید آن‌ها را به وفور مشاهده کند. طبق همین مسئله می‌توان گفت تولید آن رو به افزایش بوده و به‌طور قطع شاهد چیزی بیش از این شرایط خواهیم بود. می‌توان از کامپیوتر‌ها، رایانه‌ها، کیس، شارژر، کیبورد و… به‌عنوان برخی از وسایل پلیمری در این عرصه اشاره کرد.

تاریخچه پلیمر

فردی به نام جان وزلی هیت در سال 1868 میلادی برای اولین بار توانست سلولوئید را تولید کند. در پی همین اوضاع بود که برس، شانه و توپ بیلیارد با استفاده از این ماده ساخته شدند. بعد از این تاریخ، بسیاری از افراد دیگر توانستند دیگر مزایای این عنصر را کشف کرده، از آن در حیطه‌های مختلف بهره برده و به خرید پلیمر بپردازند.

پلیمر قرمز ، سبز و آبی
ساختار پلیمر ها چه شکلی دارد؟

ساختار پلیمر به چه شکل است؟

ساختار این عنصر را می‌توان از 2 جنبه آلی و غیر‌الی تقسیم‌بندی کرد. در‌واقع، این ماده از ساختار ماکرومولکولی ساخته می‌شود. این ماکرومولکول‌ها یا به شکل طبیعی یا به‌صورت مصنوعی یافت می‌شوند. می‌توان از چوب، عاج، لاستیک طبیعی، کهربا، ابریشم و نخ به‌عنوان برخی از موادی نام برد که ساختار ماکرومولکولی طبیعی دارند. با آنکه می‌توان این‌ها را در دسته بسپار‌ها قرار داد، اما پلیمر‌های اصلی همان ماکرومولکول‌های مصنوعی غیر‌عالی هستند. زمانی‌که به خرید پلیمر می‌روید، در اصل در حال تهیه این نوع هستید.

اتصال مونومر‌ها در ساختار این عنصر شکل ساده‌ای نداشته و در وهله اول کمی پیچیده به‌نظر می‌رسد. وقتی پیوند دوگانه کربن – کربن می‌شکند، مونومر‌ها می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و به همدیگر متصل شوند. در‌واقع، این مونومر‌ها هستند که می‌توانند با اتصال به یکدیگر مولکول‌ها را تشکیل داده و در‌نهایت به شکل یک زنجیره در بیایند. هرچه وزن مولکول‌ها بیشتر باشد، پلیمری با وزن بیشتر تشکیل می‌دهد. نیرویی که این مولکول‌ها را در یک زنجیره در کنار هم قرار می‌دهد، با نام نیروی واندروالسی شناخته می‌شود.

مسئله ساختار این عنصر می‌تواند به‌صورت مستقیم روی قطعاتی که با آن ساخته می‌شوند تاثیر داشته باشد. این ساختار مولکولی می‌تواند موقعیت مکانی قرار‌گیری اتم‌ها را تعیین کند. با آنکه این مسائل ریز هنگام خرید پلیمر مهم نیستند، اما در‌نهایت مجموعه کاملی را تشکیل می‌دهند که باید به آن توجه کرد.

پلیمر از چه چیز هایی تشکیل می شود؟

همان‌گونه که گفته شد، اصلی‌ترین چیزی که این عنصر را شکل می‌دهد مونومر است. مونومر‌ها بسیار ریز بوده و وقتی در کنار هم به‌صورت منظم یا حتی غیر‌منظم قرار می‌گیرند، می‌توانند چیزی را با عنوان بسپار شکل دهند. طرز قرار‌گرفتن ان‌ها در کنار هم خواص نهایی پلیمر را تعیین کرده و نشان می‌دهد که در چه جایی می‌توانید از آن بهره ببرید.

خرید پلیمر

از آنجایی‌که این ماده در صنایع مختلف کارایی بسیاری دارد، باید هنگام تهیه آن دقت زیادی به‌خرج دهید تا بهترین نوع را تهیه کنید. خرید پلیمر باید بر‌حسب نحوه تولید و همچنین کیفیت محصول باشد. اغلب افرادی که آن را به‌صورت ماده اولیه تهیه می‌کنند، به این قضیه توجه ویژه دارند. در هر صورت باید هنگام خرید به مواد زیر دقت کرده و طبق آن‌ها پیش روید.

  • یکی از مهم‌ترین مسائل، وجود علامت استاندارد روی محصول است. هنگام تهیه پلی‌اتیلن باید روی وجود نشان استاندارد روی محصول تمرکز کرده و مطمئن باشید که این علامت روی آن درج شده است.
  • تهیه محصول از شرکتی معتبر که بتوانید به آن اطمینان داشته باشید، بسیار مهم است؛ چراکه اگر از کمپانی معتبر اپیک پلیمر خرید کنید، خدمات پس از فروش داشته، به شما گارانتی داده و محصول را قیمت مناسب ارائه می‌دهد.
  • هنگام خرید پلیمر باید دقت کنید که تمامی جزئیات آن روی محصول درج شده باشد.

مهم‌ترین مسائل و نکاتی که باید در زمان خرید به آن دقت داشته و بر همین اساس پیش بروید، همین 3 نکته اساسی است.

جمع بندی

پلیمرها به عنوان موادی با قابلیت‌های فراوان، از ساخت وسایل خانگی گرفته تا استفاده در بخش‌های پزشکی و بسته‌بندی، ایفای نقش می‌کنند. انواع مختلف پلیمر با خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوت، امکان ساخت محصولات با کارایی بالا و ویژگی‌های خاص را فراهم می‌آورند. شناخت دقیق این مواد و استفاده بهینه از آن‌ها می‌تواند به حل چالش‌های زیست محیطی و افزایش کارایی در صنایع مختلف کمک کند.

سوالات متداول

  • پلیمرها از چه موادی تشکیل شده‌اند؟

پلیمرها از واحدهای تکرار شونده کوچکی به نام مونومرها تشکیل می‌شوند که با پیوندهای شیمیایی به یکدیگر متصل شده و زنجیره‌های مولکولی بلندی را می‌سازند.

  • چرا پلیمرها در صنایع مختلف کاربرد دارند؟

پلیمرها به دلیل خواص منحصر به فردی مانند انعطاف‌پذیری، دوام، سبکی و مقاومت در برابر مواد شیمیایی و حرارت، در صنایع مختلف مانند پزشکی، بسته‌بندی، خودروسازی و ساختمان‌سازی کاربرد دارند.

  • تفاوت بین پلیمرهای طبیعی و مصنوعی چیست؟

پلیمرهای طبیعی مانند نشاسته و سلولز از منابع طبیعی مانند گیاهان و جانوران به دست می‌آیند و بیولوژیکی تجزیه‌پذیر هستند. پلیمرهای مصنوعی مانند پلی‌اتیلن و نایلون در آزمایشگاه‌ها و صنایع شیمیایی از مواد پتروشیمیایی تولید می‌شوند و معمولا دوام بیشتری دارند و تجزیه آن‌ها در محیط زیست دشوارتر است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۳ از ۵
از مجموع ۴ رای