پلیمر ها و کامپاند ها نقش گسترده ای در صنایع تولیدی کشور ایفا می کنند. اتم های تشکیل دهنده این ماده، کربن و هیدروژن هستند و پیوند میان آن ها، ساختاری بلوری شکل به نام پلاستیک خام را به وجود می آورد. آشنا شدن با پلیمر های پر کاربرد در صنعت، یاری رسان شما برای انتخاب بهترین نوع این متریال و خرید خرید پلی پروپیلن گرانول خواهد بود که در ادامه به آن می پردازیم.
پلیمر چیست؟
پلیمر، نامی آشنا در دنیای صنعت است. پلیمر ها که اغلب با عنوان پلاستیک خام شناخته می شوند، از بهم پیوستن میلیون ها مونومر ساخته شده اند. تولید این مواد پلاستیکی(ضایعات پلاستیک) هزینه چشمگیری ندارد. از این جهت به عنوان یک ماده اولیه ارزان و مقاوم شناخته می شود. قابلیت شکل پذیری آسان، انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر خوردگی و … پلیمر ها را از سایر مواد اولیه صنعتی متمایز می کنند. در ادامه با کاربرد این متریال در صنایع مختلف آشنا می شوید.
معرفی کاربرد های پلیمر در صنعت
ادامه حیات بسیاری از صنایع در دنیای امروز، بدون وجود پلیمر ها امکان پذیر نخواهد بود. این امر موجب شده تا مواد پلیمری و گرانول بازیافتی به عنوان اجزای اصلی صنایع تولیدی شناخته شوند. پلیمر ها به دلیل ویژگی های خاص و انحصاری خود، نقش گسترده ای را در صنایع ایفا می کنند. از سوی دیگر هزینه تولیدی این مواد بسیار مقرون به صرفه است و به همین دلیل راندمان کاری صنایع را افزایش می دهد.
-
کاربرد های پلیمر در صنعت خانگی
اگر به گوشه و کنار منزل خود با دقت نگاه کنید، به کاربرد گسترده پلیمر ها پی خواهید برد. پلیمر ها مواد اصلی تولید بسیاری از لوازم خانگی هستند. تمامی ظروف پلاستیکی، اسباب بازی های کودکان، ظرف های حبوبات و … همگی از پلیمر ها ساخته شده اند. این مواد پلاستیکی در ساخت بدنه لباسشویی ها، یخچال، اجاق گاز و سایر لوازم برقی نیز کاربرد گسترده ای دارند.
-
کاربرد های پلیمر در داروسازی
کاربرد پلیمر ها در صنایع پزشکی و داروسازی قابل انکار نیست. امروزه بسیاری از تجهیزات پزشکی را با استفاده از مواد پلاستیک خام(بازیافت پلاستیک) می سازند. از سوی دیگر ، در صنعت داروسازی نیز از برخی پلیمر ها به میزان کنترل شده استفاده می کنند. پلی یورتان ها از انواع پلاستیک های خام هستند که سازگاری بسیار بالایی با خون انسان دارند. از این جهت گزینه ایده آلی برای ساخت تجهیزات آزمایشگاهی به حساب می آیند. پلی متیل متاکریلات و پلی وینیل کلراید، از جمله پرکاربرد ترین پلیمر ها در صنعت داروسازی هستند.
-
کاربرد های پلیمر در صنعت نساجی
پلیمر های پر کاربرد را می توان اجزای جدا نشدنی صنعت نساجی دانست. در واقع نساجی از نخستین صنایعی بود که پلیمر ها را به عنوان مواد اولیه تولید الیاف به رسمیت شناخت. از این جهت امروزه در تولید الیاف و پارچه های مختلف، از مقداری پلیمر نیز استفاده می شود. پلیمر ها می توانند استحکام پارچه را افزایش دهند. همچنین در افزایش مقاومت حرارتی الیاف ها نیز نقش چشمگیری دارند.
-
کاربرد های پلیمر در صنعت الکتریکی
در ساختار ۹۰ در صد از لوازم الکتریکی، شاهد قطعاتی از جنس پلیمر هستیم. همان طور که عنوان شد پلیمر ها مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند و بسیار انعطاف پذیر هستند. این امر موجب شده تا قطعات بسیاری از کامپیوتر و سایر لوازم الکتریکی را از پلاستیک خام بسازند. قطعات پلیمری توانند دمای تجهیزات الکتریکی کاهش دهند و طول عمر بالایی را برای آن ها به ارمغان آورند.
-
کاربرد های پلیمر در صنعت کشاورزی
ظهور پلیمر های پر کاربرد، جان تازه ای به صنعت کشاورزی ایران بخشید. در واقع از این متریال برای تولید انواع فیلم های پلی اتیلنی و لوله های آبرسانی استفاده می شود. لوله های پلیمری در صنعت کشاورزی، مصرف آب را بهینه سازی کرده اند و به بهره برداری محصولات بیشتر کمک می کنند. با استفاده از پلیمر ها، می توانید از هدر رفتن آب، هنگام آبیاری محصولات کشاورزی جلوگیری کنید و هزینه های اضافی خود را کاهش دهید.
-
کاربرد های پلیمر در صنعت ساختمان سازی
امروزه مدرنیته بودن صنعت ساختمان سازی را مدیون پلیمر ها هستیم. پلیمر ها به عنوان مواد اولیه جدید در ساختمان سازی شناخته می شوند و جایگزین مواد سنتی شده اند. در حال حاضر بسیاری از لوله های آبرسانی ساختمان ها، از جنس پلیمر هستند. البته پلیمر ها در معماری داخلی و خارجی ساختمان ها نیز کاربرد دارند. به گونه ای که امروزه بخش عظیمی از زیبایی ساختمان های مدرن را مدیون متریال پلاستیکی و اسپیسر پلاستیکی هستیم.
-
کاربرد های پلیمر در صنعت بسته بندی
شاید بتوان گفت که کاربرد پلیمر ها در صنعت بسته بندی، گسترده تر از سایر صنایع است. امروزه پلیمر هایی نظیر پلی اتیلن، به عنوان جایگزین مواد فلزی برای بسته بندی انواع مواد غذایی و نوشیدنی ها شناخته می شوند. بطری های انواع مواد شوینده، روغن ها و … همگی از جنس پلیمر هستند. این متریال به راحتی ضد عفونی می شوند و به همین دلیل هیچ گونه اختلالی در سلامت و بهداشت مواد غذایی ایجاد نمی کنند.
-
کاربرد های پلیمر در صنعت خودرو
بیش از ۶۰ درصد قطعات خودرو ها را از جنس پلیمر می سازند. پلیمر ها، مونتاژ قطعات خودرو را سهولت می بخشند و هزینه های طراحی و تولید را کاهش می دهند. از سوی دیگر، اتصالات پلیمری ظاهر یکپارچه تری نسبت به متریال دیگر دارند. در حال حاضر بسیاری از قطعات کابین خودرو نظیر صندلی ها، کنسول و … را از پلیمر های باکیفیت می سازند. استفاده از این متریال، علاوه بر افزایش ایمنی خودرو ها، زیبایی ظاهری آن ها را نیز افزایش داده است.
-
کاربرد های پلیمر در صنعت غذایی
استفاده از پلیمر های پر کاربرد در مواد خوراکی و غذایی ممنوع است. اما این پلاستیک ها برای فرایند بسته بندی مواد غذایی کاربرد چشمگیری دارند. پوشش های پلی ساکارید، لیپیدی و … از نفوذ رطوبت و میکروب به درون مواد غذایی جلوگیری می کنند. از این جهت استفاده از انواع پلیمر ها در صنعت غذایی روز به روز افزایش می یابد.
نتیجه گیری
پلیمر های پر کاربرد، به عنوان مواد اولیه صنایع حیاتی کشور شناخته می شوند. البته کیفیت پلیمر ها را می توان از اصلی ترین دلیل کاربرد گسترده آن ها دانست. به منظور اطمینان از کیفیت این مواد پلاستیکی، به وبسایت ایپک پلیمر مراجعه کنید. شرکت پلیمر پلاست زینلی، با ارائه بهترین کیفیت مشتقات پلاستیکی و قوطی کلید پریز ، گام بزرگی در جهت بهبود فعالیت صنایع برداشته است.
بدون دیدگاه