Search
Close this search box.

هر آنچه که در مورد گرانول تزریقی باید بدانید!

گرانول تزریقی-
فهرست مطالب

گرانول چیست؟

با افزایش پیشرفت تکنولوژی، روش‌های جدیدی برای تولید محصولات پلاستیکی به‌وجود آمد. پس‌از آن سوالی مطرح شد که ماده اولیه مورد استفاده برای تولید وسایلی چون گریدهای نایلون، گرانول تزریقی و گرانول بازیافتی … چه‌چیزی می‌تواند باشد. دربین موادهای گرانولی، پودری و پرک، به‌دلیل مزایای بالایی که گرانول داشت؛ در انتخاب برتر قرارگرفت. درواقع گرانول اسم پلیمر خاصی نمی‌باشد. این ماده، شکلی از پلیمر است که از حالت پودری به‌حالت دانه درمی‌آید. آسان استفاده‌شدن گرانول یکی از مزایای استفاده از آن می‌باشد.

گرانول برخلاف پودرها، از آلودگی محیط کارگاه و مشکلات تنفسی به‌دور می‌باشد. همچنین گرانول از هدررفتن ماده نیز جلوگیری می‌کند. اکثرتولیدکنندگان به‌دلیل داشتن مزایای زیاد، از گرانول به‌جای مواد پودری استفاده می‌کنند. برای تولید محصولات پلیمری با استفاده از گرانول، اول باید آن‌را ذوب و سپس شکل‌دهی داد و ازآن استفاده کرد.

 

انواع گرانول تزریقی

گرانول‌های تزریقی از بازیافت پلاستیک‌ بازیافتی حاصل می‌شوند. بعد از ذوب با دستگاه‌های مخصوص، مواد حاصل به‌وجود آمده پس از سرد شدن، به‌شکل ساچمه در می‌آید. این ساچمه‌ها را به‌اسم گرانول میشناسیم. کاربرد و انواع زیادی از این گرانول‌ها موجود می‌باشد. تفاوت گرانول‌های تزریقی بیش‌تر در ساختار کلی آن‌ها می‌باشد. از انواع گرانول‌های تزریقی می‌توان به گرانول پلی اتیلن پی‌ای، گرانول پلی استایرن پی‌اس، گرانول پروپلین، گرانول پلی کربنات، گرانول بادی و… اشاره کرد. هریک از این گرانول‌های تزریقی در صنایع مختلف کاربرهای مهم و متفاوتی را دارند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم.

 

گرانول تزریقی

گرانول پبی اپیلن تزریقی

یکی از انواع گرانول‌های تزریقی، گرانول پبی اپیلن می‌باشد. همان‌طور که از اسم گرانول تزریقی مشخص است، استفاده آن برای فرایندهای تزریقی در تولید قطعات پلاستیکی می‌باشد. به‌طور کلی این گرانول‌ها در کیسه بافته‌شده، نوار جهت‌دار، تک رشته، لوله، فیلم دمشی، قالب‌گیری تزریقی و قالب‌گیری دمشی کاربرد دارد. به‌عنوان یک نکته فنی در تولید گرانول‌ها، باید توجه داشت که در فرآیند قالب‌گیری تزریقی، باید دمای مواد و دمای قالب بالاتر باشند. همچنین فشار تزریق باید کم‌تر باشد تا فرایند به‌درستی صورت بگیرد.

گرانول پلی پروپیلن تزریقی

گرانول پلی پروپیلن، یکی از انواع گرانول‌های تزریقی به‌حساب می‌آید. یکی از مزایای آن این است که، می‌توان این گرانول را به هر شکلی که دوست دارید، دربیاورید. همین مسئله توانسته است که کاربرد بسیاری زیادی را در صنعت پلاستیک و ضایعات پلاستیک ازخود نشان دهد. یکی از ویژگی‌های مهم این گرانول‌های تزریقی، وزن سبک آن می‌باشد. همچنین قیمت این گرانول، نسبت به سایر گرانو‌ل‌ها ارزان‌تر می‌باشد. کاربرد آن در صنعت بسته‌بندی است. علاوه‌بر آن در تولید اسباب‌بازی‌ها، بطری‌ها، روکش سیم‌ها، لوله‌های انتقال آب‌وفاضلاب، و تجهیزات پزشکی بسیار پرکاربرد می‌باشد.

 

گرانول تزریقی رنگی

گرانول پلی استایرن

گرانول پلی استایرن از دیگر گرانول‌های تزریقی پرکاربرد به‌حساب می‌آید. برای ساخت گرانول پلی استایرن، هم از مواد بازیافتی و هم از مواد نو استفاده می‌کنند. این گرانول، با استفاده از هیدروژن‌گیری اتیلن و بنزن ساخته می‌شود. با توجه به ساختار این گرانول‌ تزریقی، در موارد مختلف و کاربردهای گوناگونی استفاده می‌شود. گرانول پلی استایرن کاربردهای خاصی در یک‌سری از صنایع را دارد. نمونه مقاوم یا معمولی آن، در تولید انواع ظروف یک‌بار مصرف استفاده می‌کنند‌. همچنین از نمونه مقاوم آن، می‌توان در تولید بلوک‌های یونولیتی و سقف خانه‌ها استفاده کرد. در استفاده از لوازم برقی و اسباب‌بازی‌ها نیز کاربرد فراوانی از این گرانول بیان می‌شود.

گرانول پلی پروپیلن

گرانول پلی پروپیلن یاهمان pp نمونه‌ای از گرانول‌های پلیمری بوده، که ساختاری دانه‌ای شکل داشته و در تولید مواد پلاستیکی بسیار پرکاربرد می‌باشد. درواقع این گرانول شبیه به گوله‌ای است که درطی ساخت انواع مختلف مواد، به شکل‌های مختلفی تبدیل می‌شود. یکی از مهم‌ترین انواع پلیمرها گرانول پلی پروپیلن بوده که امروزه کاربردهای بسیار بیش‌تری را در صنعت دارد. این نمونه گرانول، در ساخت روکش کابل و سیم، تولید بطری‌ها، قوطی‌ها، مخازن و … کاربرد فراوانی دارد. این گرانول، یک گرانول تزریقی محسوب می‌شود.

پروپیلن در شرایط نسبتا ملایم ودر فشار و دمای مناسب، در کنار کاتالیست مشهوری به‌اسم زیگلر ناتا بسپارش می‌شود؛ ودرنهایت پلی پروپیلن تولید می‌شود. البته باید توجه داشت که، زمانی که کاتالیزور بسپارش، زیگلر ناتا باشد؛ پلی پروپیلن به‌صورت ایزوتاکتیک در می‌آید. این ماده، در حدود ۹۰ درصد می‌تواند متبلور شود.  بسپارهای نرم و گرم، می‌تواند پلی پروپیلنpp باشد، که در موارد متفاوتی همچون ساخت اجزای خودرو، تجهیزات ساختمانی و صنعتی، ساخت لوله‌ها، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، نساجی، بسته بندی غذایی، قالب‌گیری تزریقی، قالب گیری دمشی، ورق، فیلم و … استفاده می‌شود.

 

گرانول تزریقی سفید

 

این گرانول‌های تزریقی که نام بردیم، درواقع بخش کوچکی از این گرانول‌ها می‌باشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دستگاه‌های پیشرفته، انواع زیادی از گرانول‌های تزریقی را می‌توان به بازار عرضه کرد و استفاده‌های فراوانی از آن‌ها کرد. ارزان‌ترین گرانولی که دربازار می‌توان به آن اشاره کرد، گرانول پلی پروپیلن تزریقی می‌باشد. استفاده آن، در قالب‌های تزریق پلاستیک است. دلیل ارزان بودن آن نیز، استفاده از مواد بازیافتی در تولید این گرانول می‌باشد.

 

عوامل تاثیرگذار بر قیمت

مطمئنا عوامل  زیادی بر کاهش یا افزایش قیمت در گرانول‌های تزریقی وجود دارد. یکی از عوامل مهمی که در قیمت این گرانول‌ها تاثیر می‌گذارد، نوع ساخت آن‌ها است. اگر گرانول از مواد بازیافتی ساخته شود، قیمت آن نیز کاهش می‌یابد؛ اما اگر از مواد نو در ساخت گرانول استفاده شود، به‌طبع قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت. مواد اولیه و تجهیزات برای ساخت گرانول‌ها، عامل بسیار مهمی در تعیین قیمت آن‌ها می‌باشد.

درواقع هر اندازه مواد اولیه استفاده‌شده در ساخت گرانول‌ها، دارای خلوص بیش‌تری باشد، شما باید مبلغ بیش‌تری را برای بهای آن بپردازید. از آن طرف، استفاده از تجهیزات پیشرفته نیز عامل بسیار مهمی در تعیین رنج قیمت‌ها می‌باشد. اگر قصد خرید یک گرانول باکیفیت را دارید، باید به یک‌سری از نکات توجه لازم را داشته‌باشید. گرانول‌های باکیفیت، درخشندگی و استحکام بسیار بالایی دارند؛ تا بتوان از آن‌‌ها در تولید انواع محصولات، در قالب‌های تزریق پلاستیک استفاده کرد. ازطرف دیگر برای خرید گرانول، باید به سمت محصولاتی بروید که در آن از مواد اولیه مرغوب استفاده شده‌باشد. درنهایت برای خرید با قیمت مناسب و کیفیت خوب، بهتراست با متخصصان و کارشناسان این حوضه در تماس باشید.

تمامی این پلی‌اتیلن‌ها مزایای بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند. درکنار تمامی این مزایا، معایبی نیز وجود دارد. پلی اتیلن‌ها بر اساس چگالی، وزن و روشی که برای تولید از آن استفاده می‌کنند از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. همچین مزایای دیگر همچون هزینه مقرون به‌صرفه، مقاومت دربرابر الکل‌ها، مقاومت خوب دربرابر ضربه و هزینه پایین، جذب آب و رطوبت بسیار پایین و… وجود دارد.

از معایب این پلی‌اتیلن‌ها می‌توان به ترک خوردگی زیاد دربرابر ارتعاش، سختی کم، ظرفیت دمایی پایین دربرابر تولید محصولاتی که به دمای بالا نیاز دارند را امکان ناپذیر می‌کند، قابلیت اشتعال بسیار بالا، ممکن نبودن اتصال آن از طریق جوشکاری و… می‌توان اشاره کرد. با تمام این ویژگی‌ها، پلی‌اتیلن‌ها در زندگی امروزی و گریدهای نایلون و گرانول تزریقی بسیار به پیشرفت و راحتی زندگی ما کمک شایانی کرده‌اند.

منبع

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای خرید انواع مواد پلیمری و گرانول و پروپیلن همین حالا سفارش خود را در اپیک پلیمر ثبت کنید.

آخرین مقالات